Oftest stillede spørgsmål

Vand- eller luftdyserne? 

Massagen fra vanddyserne er kraftig og øger den afslappende virkning, som varmen har på musklerne. Da vandmassage tager vandet fra selve karret og pumper det rundt i kraftige stråler, er afkølingen minimal, og den gavnlige virkning på musklerne bibeholdes fuldt ud. Selve vandtrykket man oplever af det varme vand har også en gavnlig virkning.

Videnskabelige undersøgelser har godtgjort, at vandterapi — og herunder spabade — kan bruges som terapi ved en række sygdomme.

En vandstråle har en større vægtfylde end en luftboble. Derfor får du en meget bedre massage, end det havde været tilfældet med luftmassage.

Når du bestiller massagen med vand, kan du frit vælge layout af vandmassagedyserne. Vi kan koncentrere få dyserne tæt på hinanden eller holde længere afstand. Vi har flere muligheder, disse som:

(1) 1+1+1+1+1+1+1+1

(2) 3+1+1+3

(3) 3+3+3

(4) 3+1+2+1+3

(5) 2+1+2+1+2

(6) 2+2+2+2

(7) 4+4

(8) 3+1+3

(9) 3+3

(10) 1+1+1+1+1+1

Hvordan skal vildmarksbadet i træ plejes og vedligeholdes?

Vildmarksbade i træ kræver ekstra pleje, ligesom et hegn af træ eller en terrasse af træ. Det er almindeligt kendt, at træ kræver mere vedligeholdelse end glasfiber og polypropylen. Det betyder, at udendørs træbadekar og træsaunaer kræver en større indsats at vedligeholde. På den anden side er udendørs træbadekar 100% naturlige og traditionelle.                     

Hvordan skal vildmarksbadet så plejes?

1. Vildmarksbadet i træ og træets udvidelse. Dit nye vildmarksbad i træ vil blive udvidet af vandet. Hævelsen af træet vil hjælpe de levende porer i træet til at absorbere fugt, som vil forhindre vandet i at løbe ud gennem de små huller. Et rigtigt vildmarksbad skal være en smule utæt. Dette giver en charme som plast eller glasfiber ikke kan give. Vildmarksbade af varmebehandlet termo-træ har også væsentlig lavere vandpermeabilitet. Termo-træet har ikke behov for at udvide sig. Selve udvidelsen tager normalt 2-5 dage. Vildmarksbadet skal være fyldt med vand til udvidelsen har fundet sted. 

2..Vildmarksbadet og den imprægnering beskytter delvist træet fra de skadelig virkninger fra fugten i luften. Dette skal behandles én gang om året. Har man valgt et vildmarksbad i naturligt træ skal dette gøres oftere, dog kun den udvendige. Ønsker man at ens vildmarksbads yderside skal bevare sin farve, kan man dække dette i naturtræolie. Det siges at det opløste havsalt kan hjælpe med imprægneringen.

3. Vildmarksbadet og dens fugtighed. Vildmarksbadets træ må ikke blive for tørt. Sker dette er det ikke en tragedie – så skal vildmarksbadet udvides igen ved at fylde karret med vand og det skal udvide sig igen i 2-5 dage inden brug. Om sommeren når det er varmt skal vildmarksbadet være fyldt med vand hele tiden, vildmarksbadet må ikke stå uden vand i en længere periode. Vildmarksbadet skal ikke være fyldt til randen, fordi vandet vil stige når en eller flere personer sætter sig i det. Der skal ca. være 15 cm frirum op til kanten. Er vildmarksbadet i en stor diameter, vil vandet ikke stige så meget, som det ville hvis det havde en lille diameter.

4. Vildmarksbadet om vinteren. Vildmarksbadet i træ kan sagtens bruges om vinteren – det siges at vildmarksbadet sande værdi og magi kommer frem på denne tid af året. Vildmarksbadet må ikke være fyldt med vand om vinteren uden brug. Det er naturligvis så vandet ikke fryser til is og udvider sig, da dette vil skade træet og give det sprækker. Det gode er at fugtigheden om vinteren typisk er nok for at træet ikke trækker sig sammen – så reelt skal du kun lave udvidelsesprocessen en gang i foråret.

5. Vildmarksbadet og dens låg. Bruges vildmarksbadet ikke anbefales det at man bruger et af vore låg. Det er for at beskytte vildmarksbadet for urenheder som blade og grene som kan falde i. Det er også en sikkerhed for at børn ikke falder i. Vi producerer vildmarksbade inklusive låg. Har man allerede købt et vildmarksbad uden låg kan dette naturligvis også bestilles. 

6. Renhed. Før anvendelse af vildmarksbadet skal man tage et brusebad og vaske sig af ligesom man gøre i en svømmehal. Hygiejne skal tages alvorligt da vildmarksbadet ikke er så stort.

Anbefaler I kemikalier og filter til vandbehandlingen?

Vi anbefaler UV-lyset i stedet for kemikalier, hvis I vil undgå allergiske reaktioner og farveændringer af plast eller glasfiber. UV-strålerne dræber svævealger i vandet og reducerer behovet for kemisk rensning af vand.

Fordele ved UV-lys behandling:

• Giver rent og klart vand

• Desinficerer vandet effektivt og sikkert.

•. Dræber på bakterier, alger og andre mikroorganismer

• Reducerer kemikalierbehovet op til 80%

• Bedre for miljøet end traditionel desinfektion med kemikalier.

Filtreringssystemet er også nødvendigt. Spørg os venligst, hvis du er interesseret.

Hvad er polypropylen?

Materialebeskrivelse: 

PP – er et delkrystallinsk termoplastisk materiale med en hvidlig til farveløs kulør, og en densitet på ca. 900-910 kg/m3. Det vil sige PP flyder i vand.

Glasovergangstermperaturen Tg ligger på omkring -10 grader celsius og det krystallinske smeltepunktet Tm på 165 grader celsius.

Krystalliniteten ligger mellem 70-80%.

Polypropylen oxideres let, derfor tilsætter man antioxidanter til alle kommercielle produkter. Polypropylen har en høj krystallinitet og uigennemsigtig hvid masse, som gøre det let at indfarve. Polypropylen har en fremragende udmattelsesegenskab, som kan udnyttes i en hængseleffekt ved et korrekt design, hvor molekylkæderne er orienteret på tværs af hængslet; i mange sprøjtestøbte emner som kufferter, låg, husholdningsartikler, møbler, legetøj og batterikasser udnyttes denne effekt. Andre store andvendelsesområder er blæsestøbte medicinbeholdere og forbrugsvareemballage.

Hvorfor skal du vælge plast i vildmarksbadet?

Et vildmarksbad med plast indvendig sammenlignet med et udelukkende i træ har visse klare fordele. Der er meget mindre akkumulering af bakterier inde i tønden, og er let at rense ud, desinficere og efterlade længere tid med vand, uden risiko for revnedannelse. Det gælder både vinter og sommer.

Hvor længe holder et vildmarksbad?

Det anbefales at sikre, at vandtemperaturen ikke er højere end de 38-40 grader celsius. Dette vil sikre den mest optimale effekt af vildmarksbadet.

Vandets opvarmningstid med brændeovn:

Om sommeren 2-3 timer

Om vinteren 3-4 timer

Vandets opvarmningstid med 9 kW varmelegemet:

Om sommeren 4-5 timer

Om vinteren 5-6 timer

Hvad er ThermoWood?

Termo-træ er dampbehandlet (180-215 grader celsius) gran eller fyrretræ. Varmebehandlingen påvirker træets egenskaber. Det bliver meget modstandsdygitgt, forbedre dimensionsstabiliteten og varmeisoleringen. Det ændrede træ kan næsten ikke trække sig sammen eller udvide sig længere, derfor bibeholder træets sit udtryk i lang tid. Disse produkter er ideelle til at bruge uden- såvel indendørs. De er miljøvenlige, da der ikke er anvendt kemikalier i produktionen, derfor er termo-træ ikke skadeligt for mennesker eller naturen. Termo-træ er enestående, fordi det kan modstå ændringer af høje temperaturer og svingende luftfugtighed, derfor er det særligt velegnet til husbeklædning, terrasser, altaner, hegn, vildmarksbade og saunaer.

Hvor mange mennesker kan vildmarksbade rumme?

Ifølge vildmarksbadet indre diameter og en voksens gennemsnitlig mål (højde og vægt på henholdvis ca. Ø175cm, ca. 70 kg og gennemsnitlig skulder bredde ca. 55 cm):

Ø150 cm i diameter:  3-4 personer

Ø160 cm i diameter:  4 personer

Ø170 cm i diameter:  4-5 personer

Ø180 cm i diameter:  5-6 personer

Ø190 cm i diameter:  5-6 personer

Ø200 cm diameter: 6-7 personer

Ø220 cm diameter: 7-8 personer

Har du yderligere spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Telefonnr.: 4225 8582 (tilbud, fakturering, bestilling og levering), 5012 5653 (produktion og tekniske spørgsmål). 

Husk at læse omhyggeligt vores brugsanvisning for brug af gas-vandvarmer, el-vandvarmer, træpillebrænder, brændeovn og/eller vildmarksbad før ibrugtagning, for at undgå skader på dit nye vildmarksbad, tilbehør og/eller udstyr: Brugsanvisning

Hvis du er på Facebook, så tilmeld dig vores rådgivningsgruppe:

Vildmarksbade - tips og trickshttps://www.facebook.com/groups/2307623329516359