Praktisk :

Hvilket underlag jeg placere mit vildmarksbad på ?


Placer dit vildmarksbad på et jævnt og stabilt underlag f.eks. en træterrasse. Sørg for, at området har dræning, og er væk fra overhængende træer, for at undgå nedfaldne blade og grene. 

Hvor mange personer kan mit vildmarksbad rumme ?

Et vildmarksbad er i dag designet til, at kunne rumme mellem 2 og 10 personer. 

Kan jeg bruge mit vildmarksbad om vinteren ?

Ja, du kan godt bruge dit vildmarksbad på en kold vinterdag, som du kan på en varm sommerdag.
Der er nemlig ikke noget skønnere, at sidde i et dampende vildmarksbad, mens sneen daler fra himlen på en kold vinterdag.
Husk, om vinteren har vandet en tendens til at udvid sig, når det fryser og den øgede volumen kan f.eks. gør skade på glasfiber karret, træpaneler, slanger og massagesystemer. Derfor det være en god idé at du dræner vandet fra rørene, hvis badet ikke skal bruges i en længere periode. Men har du planer om, at bruge badet den næste dag, kan du godt lade vandet stå i karret, idet temperaturen ikke vil falde meget på et døgn.


Vand :Hvor lang tid tager det, at opvarme vandet til en passende temperatur i mit vildmarksbad ?

Opvarmningstiden for et vildmarksbad afhænger blandet andet af størrelse på badet, opvarmningsmetoden samt vejrforholdene. F.eks. tager det mellem 2 og 4 timer, at opvarme vandet med brændeovn til en behagelig temperatur på 38 til 40 grader. I de varmere måneder af året tager det f.eks. mellem 2 til 2,5 time, medens det i de koldere måneder af år tager noget længere tid end normalt.

Hvor tit bør jeg udskifte vandet i mit vildmarksbad ?


Bruger du ikke filtre i dit vildmarksbad eller ikke behandler vandet med f.eks. klor, bør vandet udskiftes 2 gange om ugen. Brug af filtre og behandling af vandet med klor er med til at sikre vandet levetid. Det er altid god idé, at jævnligt holde øje med klarhed og lugt. Er vandet uklart og lugter, er det et tegn på at vandet bør udskiftes. Når badet skal fyldes op igen med vand. Er det altid en god idé desinficere karret f.eks. med klor, for at sikre vandets levetid. 

Hvordan holder jeg vandet i mit vildmarksbad rent ?

Af hygiejniske årsager er det vigtigt, at du holder vandet i dit vildmarksbad fri for bakterier, alger og andre mikroorganismer. Tjek løbende vandets pH værdi, om det neutralt (7,0 - 7,4). Har vandet ikke en neutral pH værdi bør du tilsætte pH Minus for at sænke pH værdien eller pH Plus for at øge pH værdien.
Sørg for at klorindholdet er mellem 1,3 mg/liter. Klor er med til desinficere vandet og fjerne bakterier. Brug f.eks. langsomklor til den løbende vedligeholdelse og hurtigklor, hvis vandet er uklart eller lige efter du har fyldt badet op igen.
For at forbygge at vandet ikke angribes af alger, er det en god idé at du tilsætter 0,5 liter KlarPool per 10.000 liter vand en gang om ugen.
Efter du har brugt badet er det en god idé, at du dækker karret til. Så der ikke kommer blade, grene eller svans i vandet 


Vedligeholdelse & Rengøring :

Hvordan rengør jeg indersiden på mit vildmarksbad ?

Du kan rengør indersiden af dit vildmarksbad med vand og sæbe. Dette bør gøres minimum 2 - 4 gange om året eller efter behov. Når du rengør indersiden brug en blød klud eller svamp samt sæbe. Skyl derefter karret rent for sæberester. Tilslut desinficere karret med klor inden du fylder karret op igen med vand. 

Hvordan vedligeholder jeg ydersiden på mit vildmarksbad ?

Ydersiden på et vildmarksbad er oftest fremstillet af træ. Derfor bør du regelmæssigt rens ydersiden for snavs og skidt. Desuden kan det anbefale, at du behandler ydersiden med en passende mængde træbeskyttelse for at forhindre skader fra vejr og fugt.

Hvordan vedligeholder jeg mit vildmarksbad i træ ?

Et vildmarksbad skal regelmæssigt renset for snavs og alger, både inder- og ydersiden. For at forlænge badets levetid bør du overfladebehandle ydersiden på badet 1 - 2 gange om året, ved påføring af træbeskyttelse. Vælg en træbeskyttelse som passer til den træsort dit vildmarksbad er lavet i. Det kan være god idé, at iblande lidt linolie eller terpentin. Linolien blødgører nemlig træet, hvilket er med til at forlænge levetiden, mens terpentin hjælper træbeskyttelsen med at trænge dybere ind i træet, så der opnås en mere effektiv beskyttelse.


Økonomi :Hvad koster mit vildmarksbad i drift ?


Driftsomkostningerne er bland andet afhængigt af ens brugshyppighed, opvarmningsmetoden, udgifter til rengøring og vedligeholdelse. Generelt kan du forvente at bruge mellem 500 og 1500 kr. om måneden på drift. Dette inkludere udgifter til vand, opvarmning, rengøring og vedligeholdelse.


Fandt du ikke dit svar her eller har du yderligere spørgsmål. Så kontakt !

Telefon: 42 25 85 82 (bestilling og levering) / 50 12 56 53 (produktion og tekniske spørgsmål)

Er du på Facebook, så husk. at tilmelde vores rådgivningsgruppe for tips og tricks, omkring vildmarksbade.

Vildmarksbade - tips og tricks: www.facebook.com/groups/230762332951659