Det rigtige valg af vildmarksbad

Vores virksomhed Vildmarksbad ApS producerer vildmarksbade og saunaer af højeste kvalitet i træ og glasfiber, som udvælges af driftschefen Modestas Girdenis.

Vælger man vildmarksbadet med polypropylen, har man mulighed for at vælge mellem koksgrå, sort eller en havblå farve.

Vildmarksbadet med glasfiber bliver der kun anvendt glasfibermateriale af højeste kvalitet.

Træbadetønder eller ovale badekar bliver produceret i en tykkelse af 44 til 50 mm.

De terapeutiske badekar kan blive produceret af disse forskellige typer træ: gran-, fyr-, rød-el-, lærke-, ege-, eller termotræ, samt komposit brædder.

Vildmarksbadene af grantræ er lyse i farven, og kan normalt holde i fem til syv år. Levetiden er ikke så lang, men badet har en særdeles attraktiv pris. 

Vildmarksbade af lærketræ, kan normalt holde i 10 til 15 år

Vildmarksbadet af sibiriske lærketræ er meget harpiksholdigt, og har derfor et tykt beskyttende lag. Mange kunder, som har haft et vildmarksbad af lærketræ i mange år, ønsker at udskifte indersiden af karret med plast. Vores virksomhed udfører denne mulighed hurtigt og effektivt, og hermed kan nogle vildmarksbadejere bruge det samme vildmarksbad i endnu længere tid.

Et populært valg af vildmarksbad er af egetræ, dette er dyrere, da egetræ er værdsat på grund af dens kvalitet, og prisen er derfor højere end ved andre træsorter. Mange kunder er villige til at vælge dette produkt og betale en højere pris.

Vildmarksbade med canadisk cedertræ er den dyreste mulighed, men at bade i et vildmarksbad af den sort er meget opfriskende, da den udsender en behagelig duft og har et usædvanligt udseende.

Vildmarksbad med polypropylen/plast        

Vildmarksbade af plast; også kaldet polypropylen er meget behageligt at bruge og rengøre. Derfor sælger vi mange slags af denne type. Prisen er dog lidt højere end vildmarksbade fremstillet kun af gran- og lærketræ.

Med vildmarksbadet af polypropylen klares rengøring meget enkelt, og alt snavs fjernes let med vandet som løber ud. Vægten er tre gange mindre end et vildmarksbad i træ. Mellemstore vildmarksbade af polypropylen vejer omkring 100 - 120 kg.

Til vildmarksbade med polypropylen kan der fremstilles tre slags bænke. Åben-plast bænk, lukkede-plast bænk eller bænk af træ. De åbne plastbænke er komfortable på grund af, at man kan have benene under bænken. Lukkede plastbænke giver mindre benplads, men man sparer på mængden af vandet. Disse bænke er mere komplekse at fremstille, og der bruges mere polypropylen.

De fleste kunder foretrækker bænke af træ, da det giver en mere naturlig følelse. Det er også en billigere mulighed.

Vildmarksbade i glasfiber

Vildmarksbade i glasfiber ser mere luksuriøse ud og siddepladserne fremstilles efter rygsøjlens form. Et vildmarksbad med glasfiber er mere behageligt at sidde i, da det kan minde om at sidde i en komfortable lænestol. De kan også produceres i forskellige farver alt efter kundens behov. For eks., kan plastfibre producers i et udseende af sten, så det ligner granit.

Den udvendige side er belagt med træ. Bruges der gran vil træet blive imprægneret og ydermere blive malet med en maling af det højeste kvalitet, som kan modstå de forskellige temperaturforskelle i løbet af et år: kulde, varme, sne, regn og vind.

For de terapeutiske vildmarksbade anbefales det, at man vælger mellem varmebehandlet gran- eller fyrretræ (termo-træ) til den udvendig beklædning, da det ikke absorberer fugten som findes i luften.

Termo–træet opvarmes til 212 grader celsius, og hermed lukkes porrerne i træet, som gør at træet ikke længere optager fugt. Termo-træet er dyrere end gran-, fyrre- og lærketræ. Vildmarksbadet ændrer ikke udseende og form med termo-træet. Når farverne begynder at falme, kan træet smøres med naturlig olie, så bliver den så god som ny. Vi anbefaler at benytte termo-træ til vildmarksbadets kanter og låger.

Vores kunder foretrækker at bruge egetræ til at beklæde ydersiden af vildmarksbadet, da det er det, der populært set ser bedst ud, men der følger en risiko for at træet vil udvide sig på grund af fugt og det kan ændre form og udseende. Vi kan også udskifte egetræet med termo-træ.

Brændeovne, kvalitet og muligheder

Brændeovne til vildmarksbade bliver produceret i rustfrit stål. Rustfrit stål bliver fremstillet ved at sammensætte forskellige metaller. Brændeovnene bliver normalt produceret af AISI 430 rustfri stål som er 1,5 mm til 2 mm i tykkelse. Dette mærke er den mest populære, derfor foretrækker mange af vores kunder denne type. AISI 430 stål er mindre korrosionsbestandigt. Planlægger du at bruge salt eller kemikalier i vandet er det bedre at vælge en AISI 316 brændeovn. Brændeovne som bliver produceret i AISI 316-klassen rustfrit stål er ca. 40% dyre end AISI 430-klassen stål.

Vildmarksbadet skal være fyldt med vand før brændeovnen fyres op, ellers er der stor risiko for at vildmarksbadet kan antænde. Der må ikke være gløder i brændeovnen, når man hælder vandet fra. Man skal lade træet brænde ud ellers skal man fjerne det inden karret bliver tømt for vand.

Man kan også anvende elektriske varmeovne. De er ikke så kraftige som brændeovnene. Vælger man 3 kW, 6 kW eller 9 kW varmeovn, vil vandet kunne opvarmes til 40 grader celicius i ca. 1 dage. Det er også muligt at installere to eller tre varmelegemer til ovnen, som vil forkorte opvarmningstiden. Det kan være et problem, fordi de fleste hjem typisk har 10 kW eller 12 KW ledninger og den elektriske ovn med to eller tre varmelegemer har behov for ca. 6-12 kW.

En tredje løsning kunne være at bruge gasvarmere, men der kan være forskellige tilslutninger til gasdyserne i de forskellige lande, hvis kunden selv ønsker at løse dette, så kan det være en fornuftig ide.

ADVERSEL: BRUG IKKE BRIKETTER I BRÆNDEOVNEN.

ADVERSEL: BRUG IKKE KLOR I VANDET.

Tilbehør og udstyr til vildmarksbadet

Bruger man hydrosystemet eller luftboble-massagesystemet om vinteren, skal man huske at lukke vandet helt ud af vildmarksbadet.

Vi anbefaler ikke at bruge rensningssystemet om vinteren (november - april), så man skal huske at lukke vandet ud af vildmarksbadet ved hjælp af pumpe og vandhane. Bruger man sandfiltret om vinteren kan det beskadige systemet da det vil fryse til is. Dette system kan kun bruges i plus grader.

LED-lyset kan anvendes hele året rundt.

Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede dem med at vælge det rette valg!

Opdaterede: 10.09.2019